Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν Nasdaq και S&P 500 με τη συνάντηση Μπάιντεν-Πάουελ και τον πληθωρισμό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αναλυτών. Στα $123 το βαρέλι αυξάνεται η τιμή του Brent. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,86% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη εν αναμονή της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ, καθώς ο Dow Jones περιορίζει τις απώλειες και οι S&P 500 και Nasdaq γυρίζουν σε θετικό έδαφος.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,12% στις 33.172 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα στις 12.174 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,02% στις 4.158 μονάδες.

Ο αξιωματούχος της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε κάθε συνεδρίαση από εδώ και στο εξής, μέχρι να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Τα σχόλια του Waller προκάλεσαν sell-off στις αγορές ομολόγων, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου να σκαρφαλώνει σε υψηλό εβδομάδας.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η πρωταρχική ευθύνη της Fed είναι να ελέγξει τον πληθωρισμό και υποσχέθηκε να μην προσπαθήσει να επηρεάσει τις αποφάσεις της με ακατάλληλο τρόπο. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 20,6% τον Μάρτιο του 2022 στις ΗΠΑ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αυτός ήταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας που κινήθηκαν υψηλότερα οι τιμές. Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 20%.

Η μεγαλύτερη άνοδος στις τιμές καταγράφηκε στην Τάμπα της Φλόριντα, κατά 34,8%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύεται 3,4% στα 119 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του συμβολαίου του αργού πετρελαίου Brent κινείται 1,4% υψηλότερα στα 123 δολάρια.

Ο χρυσός διολισθαίνει 0,19% στα 1.854 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,071 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 11 μονάδων βάσης, στο 2,86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v