Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τις απώλειες οι δείκτες με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 2%. Διολισθαίνει το δολάριο. Σε θετικό έδαφος το αργό. Στο 2,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ράλι 1,1% για τον χρυσό. Πτώση 2% για Microsoft.

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη μετά το πτωτικό ξεκίνημα με τους δείκτες να επιχειρούν να βάλουν τέλος σε δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 33.091 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,4% στις 12.285 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,4% στις 4.159 μονάδες.

Oι μετοχές κινούνταν ανοδικά κατά το μεγαλύτερο διάστημα των προσυνεδριακών συναλλαγών, αλλά γύρισαν χαμηλότερα μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε η Microsoft ότι τα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί 2,2%.

«Η στάση μας είναι πιο επιφυλακτική καθώς ολοκληρώνεται το δεύτερο τρίμηνο. Η αβεβαιότητα για τις κεντρικές τράπεζες και τον ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, η σφιχτή ακόμα αγορά ενέργειας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο υψηλές τιμές, και οι αντίθετοι άνεμοι για την αύξηση των εταιρικών κερδών είναι τα ρίσκα όσο προχωράμε», έγραψε αναλυτής της US Bank Wealth Management.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά μόλις 128.000 θέσεις εργασίας, πολύ κάτω από τις 299.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τον Απρίλιο είχαν δημιουργηθεί 202.000 θέσεις εργασίας.

Η μέτρηση του Μαΐου είναι η χειρότερη από τον Απρίλιο του 2020, όταν οι εταιρείες είχαν στείλει σπίτι περίπου 19 εκατ. εργαζόμενους.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου στις 200.000 από 211.000 προηγουμένως, περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις αρχικές απώλειες και ενισχύεται 0,6% στα 116,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άλμα 1,1% στα 1.867 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,074 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v