Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι δείκτες καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό. Στο 2,87% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Συνεχίζει υψηλότερα το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακά κέρδη για τον χρυσό. Άλμα 8% για τη μετοχή της Salesforce.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού.

Ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον προειδοποίησε τους επενδυτές να προετοιμάζονται για το χτύπημα ενός οικονομικού «τυφώνα» καθώς η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με πληθώρα προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο τυφώνας αυτός έχει σχηματιστεί και έρχεται κατά πάνω μας» τόνισε την Τετάρτη ο CEO της JP Morgan σε συνέδριο που διοργάνωσε η AllianceBernstein Holdings. «Δεν ξέρουμε αν θα είναι μικρός ή ο τυφώνας Σάντι. Καλύτερα να φυλαχτείτε» υπογράμμισε.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,02% στις 32.695 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,82% στις 11.928 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,85% στις 4.091 μονάδες.

Την Τρίτη, οι δείκτες σημείωσαν ήπιες απώλειες, σε μια ακόμα συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα.

Για τον μήνα Μάιο, ο Dow και ο S&P 500 κατέγραψαν οριακές μεταβολές, καθώς το ισχυρό ράλι της περασμένης εβδομάδας περιόρισε τη συνολική μηνιαία πτώση. Ο Nasdaq υποχώρησε πάνω από 2%.

Η πρώτη ημέρα του Ιουνίου σηματοδοτεί την έναρξη του σχεδίου της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της, ο οποίος εκτινάχθηκε σε σχεδόν 9 τρισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid.

Με τη σεζόν των κερδών του πρώτου τριμήνου να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τη Fed να έχει σηματοδοτήσει έντονα τις προθέσεις της για αύξηση των επιτοκίων για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις της, οι μετοχές ενδέχεται να δυσκολεύονται να βρουν κατεύθυνση το καλοκαίρι.

«Είναι καλύτερο να περιμένουμε και να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο τρίμηνο. Όταν φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου, θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Μέχρι τότε, νομίζω ότι θα δούμε μια πολύ ασταθή αγορά», δήλωσε στo CNBC ο Μαχ Γκόκχμαν, επικεφαλής επενδύσεων στην AlphaTrAI.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 455.000 στα 11,4 εκατ. τον Απρίλιο. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Salesforce πραγματοποιεί άλμα 8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,75% υψηλότερα στα 116 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,05% στα 1.849 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0725 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v