Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Ήπιες απώλειες στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να δυσκολεύονται να διευρύνουν το εβδομαδιαίο ράλι. Μικρά κέρδη για αργό και χρυσό. Στο 3,19% ενισχύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διαγράφοντας τα αρχικά ήπια κέρδη καθώς οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση και προσπαθούν να διαβλέψουν αν η ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας είναι ένδειξη ότι η αγορά έχει πιάσει πάτο και έπεται ανοδική αντίδραση. 

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,2% στις 31.465 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,53% χαμηλότερα στις 11.554 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,14% στις 3.906 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 5,4%, ο S&P 500 πραγματοποίησε άλμα 6,5% και ο Nasdaq ενισχύθηκε 7,5%. 

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 7,5% από τότε που εισήλθε σε περιοχή bear market τον Ιούνιο, αν και ο δείκτης παραμένει 19% κάτω από το προηγούμενο υψηλό και 18% από τότε που ξεκίνησε η χρονιά. 

O αναλυτής της UBS Κρίστοφερ Σουάν εκτιμά ότι η μεταβλητότητα στην αγορά μετοχών θα συνεχιστεί. 

«Οι ανησυχίες που οδήγησαν τον δείκτη να διολισθήσει σε περιοχή bear market νωρίτερα τον Ιούνιο δεν έχουν εξαφανιστεί, συμπεριλαμβανομένων και των φόβων για τον ρυθμό των αυξήσεων επιτοκίων, την απειλή της ύφεσης και τα πολιτικά ρίσκα», σημείωσε. «Ενώ το πιο πιθανό σενάριο, κατά τη γνώμη μας, περιλαμβάνει μια ομαλή προσγείωση και σταθεροποίηση της αγοράς, η εμπιστοσύνη θα παραμείνει αναιμική», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά -τα οποία έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρία χρόνια- σημείωσαν άνοδο 0,7% τον Μάιο. Τον Απρίλιο είχαν ενισχυθεί 0,4%.

Οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν αναπάντεχη άνοδο 0,7% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών.Η άνοδος έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι διαδοχικών μηνών πτωτικής ζήτησης.Σε σχέση με τον Μάιο του 2021 οι πωλήσεις υποχώρησαν 13,6%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 108,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.835 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,058 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,19%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v