Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, διευρύνοντας το εβδομαδιαίο ράλι ανακούφισης. Κέρδη για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ράλι στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους δείκτες να οδεύουν σε εβδομαδιαία κέρδη μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,9% στις 31.265 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,6% υψηλότερα στις 11.529 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 2,2% στις 3.878 μονάδες.

Ο S&P 500 βρίσκεται 3,3% υψηλότερα από την αρχή της εβδομάδας, ο Nasdaq 4% και ο Dow Jones 2,6%. 

«Είναι μια ανακούφιση μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, έξι δύσκολες εβδομάδες, ένα δύσκολο έτος και έχουμε ένα ράλι ανακούφισης και αυτό είναι καλοδεχούμενο», δήλωσε στο CNBC ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν

Ωστόσο, ο σύμβουλος της Allianz προειδοποίησε για ανησυχητικά σημάδια στην αγορά ομολόγων, η οποία αποτιμά «υψηλότερο κίνδυνο ύφεσης» καθώς η Fed υιοθετεί πιο επιθετική στάση κατά του πληθωρισμού.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 50 μονάδες με βάση την τελική μέτρηση από 58,4 τον Μάιο.Η αρχική μέτρηση ήταν 50,2 μονάδες.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 50,2 μονάδες, όσο στην αρχική μέτρηση.

Εν τω μεταξύ, οι νέες πωλήσεις πραγματοποίησαν άλμα 10,7% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 696.000 μονάδων τον περασμένο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,8% στα 106,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,15% στα 1.827 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει απώλειες έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,053 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v