Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή άνοδος στη Wall Street με τον Πάουελ στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα στραμμένο στην ομιλία του Πάουελ στο Κογκρέσο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,09% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για αργό και χρυσό.

Mικρή άνοδος στη Wall Street με τον Πάουελ στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 30.649 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,21% υψηλότερα στις 11.075 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 3.782 μονάδες.

Από την αρχή της εβδομάδας ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 2%, και ο Dow Jones σχεδόν 2%.

«Η ανάκαμψη σίγουρα θα είναι ενδεικτική κάθε είδους προσωρινής αντιστροφής σε συνθήκες υπερπώλησης», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Για εμάς, για να σκεφτούμε ότι αυτή θα ήταν μια πιο σταθερή κίνηση, θα πρέπει σίγουρα να δούμε μια βελτίωση όχι μόνο σε ορισμένα από τα οικονομικά δεδομένα, αλλά νομίζω πιο συγκεκριμένα, μια βελτίωση στον πληθωρισμό».

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να μιλήσει για τη νομισματική πολιτική για δεύτερη ημέρα με βουλευτές του Κογκρέσου. Την Τετάρτη, ο Πάουελ είπε ότι η κεντρική τράπεζα διατηρεί ισχυρή δέσμευση για τη μείωση του πληθωρισμού. Σημείωσε επίσης ότι μια ύφεση είναι μια «πιθανότητα», ένας φόβος που συνέχισε να βαραίνει τη Wall Street.

Η UBS είναι η πιο πρόσφατη επενδυτική τράπεζα αυτή την εβδομάδα που αύξησε τις πιθανότητες ύφεσης στο 69%, επικαλούμενη αδύναμα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα για τη στέγαση, τη βιομηχανική παραγωγή και τα κεφαλαιουχικά αγαθά.

Η Citigroup αύξησε τις πιθανότητές της για ύφεση στο 50%, επικαλούμενη μια διολίσθηση της καταναλωτικής ζήτησης που θα μπορούσε να δυσκολέψει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιτύχει μια ήπια προσγείωση.

Η Goldman Sachs υποστήριξε ότι η πιθανότητα μιας ύφεσης είναι «μεγαλύτερη και πιο εμπροσθοβαρής» από ό,τι ήταν προηγουμένως.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 229.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου από 231.000 μία εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 226.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες αυξήθηκε στις 223.500 από 219.000 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,5% υψηλότερα στα 106,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.840 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,052 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 7 μονάδες βάσης, στο 3,09%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της JP Morgan υποχωρεί 3,05% στα 111 δολάρια, ενώ η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει πτώση 1,8% στα 279 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v