Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά Nasdaq με «βαρίδι» τη Snap

Απώλειες σχεδόν 2% για τον τεχνολογικό δείκτη καθώς η ελεύθερη πτώση της Snap κατά 39% άσκησε πιέσεις στις μετοχές των κοινωνικών δικτύων. Στο 2,77% κατρακύλησε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Κάτω από τα $95 το αργό.

Βουτιά Nasdaq με «βαρίδι» τη Snap

Χαμηλότερα κινήθηκε η αμερικανική αγορά την Παρασκευή καθώς οι μετοχές των κοινωνικών δικτύων και του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα κατέγραψαν βαριές απώλειες στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Snap. 

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,43% στις 31.899 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,93% στις 3.961 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βούτηξε 1,87% στις 11.834 μονάδες.

Η μετοχή της Snap βουτηξε 39% στα 9 δολάρια μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να επιβραδύνει τις προσλήψεις. Αμέσως μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων ακολούθησαν υποβαθμίσεις της σύστασης της μετοχής από αναλυτές.

Τα αποτελέσματα της Snap άσκησαν πιέσεις στις μετοχές των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου, με τη μετοχή της Meta Platforms υποχωρεί 7%.

Οι μετοχές διεύρυναν τις απώλειες λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια τον Ιούλιο καθώς η απότομη επιβράδυνση στον τομέα των υπηρεσιών αντιστάθμιση την ήπια ανάπτυξη της μεταποίησης, στέλνοντας ανησυχητικά μηνύματα για μια οικονομία που δίνει μάχη με τον υψηλό πληθωρισμό και την καταβαράθρωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global βούτηξε περισσότερο από ότι αναμενόταν αυτόν τον μήνα στις 47,5 μονάδες από 52,43 τον Ιούνιο.

Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνήει συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική μηνιαία πτώση του σύνθετου PΜΙ. Ο επιμέρους δείκτης του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020 στις 47 μονάδες από 52,7 τον Ιούνιο. Ο δείκτης του τομέα της μεταποίησης διολίσθησε στις 52,3 από 52,7 μονάδες τον περασμένο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολίσθησε 1,8% στα 94,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.727 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχώρησε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,019 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βούτηξε 12 μονάδες βάσης, στο 2,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v