Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Κέρδη πάνω από 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,83% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί ο χρυσός.

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Ηπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά από μια εβδομάδα ανόδου για τους δείκτες, καθώς οι traders ετοιμάζονται για «βροχή» οικονομικών αποτελεσμάτων αλλά και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,2% στις 31.927 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 11.830 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 3.967 μονάδες.

Την Παρασκευή οι δείκτες υποχώρησαν με «βαρίδι» τη Snap, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή βούτηξε πάνω από 30%μ ασκώντας πιέσεις στις μετοχές των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, όλοι οι δείκτες έκλεισαν υψηλότερα για την εβδομάδα, με τον Dow Jones να σημειώνει εβδομαδιαία κέρδη 2%, τον S&P 500 2,6% και τον Nasdaq 3,3%. 

H σημερινή εβδομάδα είναι ίσως η πιο σημαντική του καλοκαιριού, καθώς θα ανακοινώσουν αποτελέσματα το 30% των εταιρειών του S&P 500, η Fed συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη και το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει τη μέτρηση του ΑΕΠ. 

«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι η μέτρηση του ΑΕΠ την Πέμπτη θα δείξει συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, που είναι το ανεπίσημο σήμα ύφεσης», δήλωσε αναλυτής της CFRA Research στο CNBC. «Ενώ η Fed πιθανότατα θα ανακοινώσει αύξηση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης την Τετάρτη, θα υιοθετήσει έναν πιο ήπιο τόνο όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις. Βλέπουμε αυτό το ράλι να συνεχίζεται βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,64% στα 96,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.721 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,024 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 2,83%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v