Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζει ο Nasdaq ενώ Dow και S&P 500 περιορίζουν τα κέρδη. Στο 2,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα κινείται το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς ο Nasdaq βρίσκεται στο «κόκκινο» μετά το αρχικά ισχυρό ξεκίνημα που έστειλε τον τεχνολογικό δείκτη προσωρινά εκτός bear market.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,15% στις 33.390 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 12.814 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,18% στις 4.217 μονάδες. 

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών. 

Ο S&P 500 κινείται 14,8% υψηλότερα από τα χαμηλά του 2022 στα οποία βρέθηκε στα μέσα Ιουνίου αλλά παραμένει 11,7% χαμηλότερα από το σημείο στο οποίο βρισκόταν στην αρχή του έτους. 

O δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,5% σε μηνιαία βάση μετά από άνοδο 1,1% τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 9,8%, λιγότερο από το 10,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Ιούνιο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 11,3%.

«To ζήτημα είναι και πάλι σε ποιον βαθμό θα επιβραδυνθεί από εδώ και πέρα και πόσο γρήγορα. Συνεχίζω να πιστεύω ότι θα χρειαστεί χρόνος και ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να είναι επίμονος, αλλά με πιο αργή άνοδο. Αν συμβεί, θα περιορίσει την ευχέρεια της Fed να αρχίσει τελικά να υιοθετεί μια λιγότερο επιθετική στάση» τόνισε ο CIO στην Bleakley Financial, Πίτερ Μπούκβαρ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 93,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,26% στα 1.809 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,03 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαγράφει τις αρχικές απώλειες και ενισχύεται στο 2,84% από 2,76% προηγουμένως. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney σημειώνει άνοδο 5,6% στα 119 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε μεγαύλη αύξηση συνδρομητών στην υπηρεσία streaming. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v