Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι S&P 500 και Nasdaq ενώ κράτησε το θετικό πρόσημο ο Dow Jones. Εκτός «bear market» βρέθηκε προσωρινά ο τεχνολογικός δείκτης. Στο 2,89% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου.

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Κυριάρχησαν οι πωλητές στη Wall Street παρά την πτώση των τιμών χονδρικής στις ΗΠΑ, μίας επιπλέον ένδειξης ότι αποκλιμακώνονται οι πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,5% σε μηνιαία βάση μετά από άνοδο 1,1% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 9,8%, λιγότερο από το 10,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Ιούνιο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 11,3%.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,08% ή 27 μονάδες στις 33.336, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,07% στις 4,207 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,58% στις 12.779 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+4,6%) και Travelers (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-1,8%) και UnitedHealth (-1,2%).

Νωρίτερα, όταν η Wall Street «έγραφε» κέρδη άνω του 1%, ο Nasdaq είχε περάσει εκτός bear market, έχοντας καλύψει «απόσταση» 20% από τα πρόσφατα χαμηλά. Ωστόσο ο αγοραστικός ενθουσιασμός των επενδυτών δεν κράτησε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Επιπλέον, παραμένει o αντίχτυπος από τη χθεσινή ανακοίνωση μείωσης του πληθωρισμού, με τους Τραπεζίτες ωστόσο να προειδοποιούν ότι είναι νωρίς για εφησυχασμό.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να «κηρύξει νίκη» στον αγώνα της κατά του πληθωρισμού.

«Υπάρχουν καλά νέα στα μηνιαία δεδομένα, ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν κάποια ανακούφιση, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και δεν πλησιάζει τον στόχο μας για τη σταθερότητα των τιμών», ανέφερε.

Στο μεταξύ, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Walt Disney καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,09 δολ. και τα έσοδα στα 21,5 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 96 σεντς και έσοδα στα 20,96 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα, στη Disney+ οι συνδρομητές αυξήθηκαν στους 152,1 εκατ. έναντι 147,76 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά 11μονάδες βάσης στο 2,89% ενώ το 2ετές σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 3,20%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 2,4% στα 94,34 δολ./βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.807 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0318 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v