Aνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες, με τις ενδιάμεσες εκλογές στο επίκεντρο. Απώλειες για το δολάριο. Στο 4,16% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για τον χρυσό. Οριακή πτώση για το αργό.

Aνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, διευρύνοντας τα αρχικά ήπια κέρδη, με τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,2% στις 32.811 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 10.547 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,8% στις 3.801 μονάδες.

Οι ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο και θα επηρεάσουν την κατεύθυνση των μελλοντικών δαπανών. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν επί του παρόντος τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία. 

Στο οικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές αναμένουν ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο, που θα δημοσιευτούν την Πέμπτη, θα δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για τις προσπάθειες της Fed να περιορίσει τον πληθωρισμό. Μια «καυτή» έκθεση για τον πληθωρισμό θα μπορούσε να στείλει «σήμα» στους επενδυτές ότι μια στροφή σε πιο ήπιες αυξήσεις επιτοκίων είναι ακόμα μακριά. 

Η Wall Street έρχεται από μια ισχυρή συνεδρίαση, με τον Dow να σημειώνει ράλι 400 μονάδων ή 1,3%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν και οι δύο κέρδη πάνω από 1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,16% στα 92,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,32% υψηλότερα στα 1.681 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,99 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 4,16%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολισθαίνει 1,5% στα 136 δολάρια. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες ότι αναμένει μειωμένες παραδόσεις των κινητών τηλεφώνων iPhone 14 Pro και iPhone Pro Max σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις, καθώς οι περιορισμοί για την Covid-19 έχουν προκαλέσει προσωρινά προβλήματα μείωσης της παραγωγής σε εργοστασιακή μονάδα στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v