Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα πτώση στη Wall Street στον απόηχο της Fed

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι δείκτες, με τον Nasdaq να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Στο 4,19% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά πάνω από 1,5% για τον χρυσό. Απώλειες και για το αργό.

Nέα πτώση στη Wall Street στον απόηχο της Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες που πυροδότησε η νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed και το «σήμα» της κεντρικής τράπεζας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 31.965 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 1,01% στις 10.418 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,92% στις 3.723 μονάδες. 

Οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την άνοδο των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, αλλά αρχικά «διάβασαν» το ανακοινωθέν ως ένα άνοιγμα προς μια επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Αυτό έστειλε αρχικά τις μετοχές υψηλότερα, αλλά τα κέρδη αντιστράφηκαν όταν ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων και ότι το τελικό επιτόκιο θα είναι πιθανότατα υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά. 

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,6%, ο S&P 500 με απώλειες 2,5% και ο Nasdaq υποχώρησε 3,4%.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 33 ετών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις 217.000 στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση -την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν λιγότερες κατά 1.000 σε εβδομαδιαία βάση.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 500 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας κι έφτασε στις 218.750.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,89% στα 88,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 1,82% στα 1.620 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,975 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 4,19%, ενώ πριν τη χθεσινή ανακοίνωση της Fed βρισκόταν στο 4,04%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Peloton υποχωρεί 3% μετά την πτώση στις μηνιαίες πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v