Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από δύο σερί πτώσεις. Στο 3,82% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Κρατήθηκε πάνω από τα 80 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις δηλώσεις στελεχών της Fed για τα επιτόκια και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,60% ή 201 μονάδες στις 33.743, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,48% στις 3.965 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,01% στις 11.146 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (+3%) και Cisco Systems (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-1,1%) και Walgreens Boots (-1%).

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ, προέτρεψε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια, λέγοντας ότι το επίπεδο θα πρέπει να είναι υψηλότερο για να εκπληρώσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας να είναι «επαρκώς περιοριστική», ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η GAP καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 282 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 152 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Επιπλέον, τα έσοδα αυξήθηκαν 2% σε σχέση με πέρυσι, στα 4,04 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ συνέχισαν την πτωτική τους πορεία και τον Οκτώβριο για ένατο διαδοχικό μήνα, καθώς η εκτόξευση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και οι υψηλές τιμές των κατοικιών αποθαρρύνουν τους νέους αγοραστές.

Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών βούτηξαν 5,9% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,43 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,82% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,49%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,9% στα 80,08 δολ. και η τιμή χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 1.754 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0328 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v