Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον Nasdaq. Στο 3,82% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Κάτω από τα 80 δολ. το πετρέλαιο WTI. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα των Ευχαριστιών η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα μπορεί να επαναφέρει πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμένει κλειστό την Πέμπτη λόγω της αργίας των Ευχαριστιών και την Παρασκευή, η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,13% ή 44 μονάδες στις 33.700, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,39% στις 3.949 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,09% στις 11.024 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walt Disney (+6,1%) και Walgreens Boots (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-2,8%) και Salesforce (-2,2%).

Στην Walt Disney ο πρώην επικεφαλής της, Bob Iger, επανήλθε ως Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, σε μία κίνηση-έκπληξη από το διοικητικό συμβούλιο μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Ο 71χρονος Iger, ο οποίος πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες στη Disney, συμπεριλαμβανομένων 15 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος, συμφώνησε να υπηρετήσει για δύο χρόνια ενώ θα βοηθήσει στην εύρεση μόνιμου αντικαταστάτη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές για άλλη μια εβδομάδα έχουν στρέψει την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου στο λιανεμπόριο (εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις), όπως είναι οι Best Buy, Nordstrom και Dollar Tree.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,82% ενώ το 2ετές σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 4,52%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,4% στα 79,74 δολ. ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να βουλιάζει έως και 5,5%, σε χαμηλό 10 μηνών. Αντίστοιχα, η τιμή χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 1.739 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,8% έναντι του ευρώ, στο 1,0239 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v