Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες μετά τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για την αγορά εργασίας. Στο 3,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 0,9% για τον χρυσό. Οριακές κινήσεις για το αργό.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας δημιουργούν ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να αναβάλει την επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,75% στις 34.138 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,27% χαμηλότερα στις 11.355 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,95% στις 4.037 μονάδες. 

To υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν στις 263.000 έναντι 200.000 που ανέμεναν οι αναλυτές και 283.000 τον Οκτώβριο.Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7%.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο κατέγραψε άνοδο 0,6% σε μηνιαία βάση μετά από άνοδο 0,5% τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ενίσχυση των μισθών κατά 0,3%.Σε ετήσια βάση το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 5,1% υψηλότερα.

Οι επενδυτές ήλπιζαν σε έναν αριθμό που θα ήταν αρκετά χαμηλός για να σηματοδοτήσει ότι η αγορά εργασίας κατεβάζει ταχύτητα, ενώ θα ήταν αρκετά ισχυρός για να δείξει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν την ύφεση.

«Η προσφορά εργαζομένων παραμένει χαμηλή, η ζήτηση για εργάτες παραμένει υψηλή», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην State Street Global Advisors. «Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός των μισθών θα διατηρηθεί και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τις μετοχές στο μέλλον, επειδή είναι πιθανό να αναγκάσει τη Fed να παραμείνει "γεράκι"» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 81,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 9,4% στα 1.798 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,047 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 7 μονάδων βάσης στο 3,58%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v