Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τρεις δείκτες μετά την ομιλία Πάουελ με τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη 3%. Επιστρέφει πάνω από τα $80 το αμερικανικό αργό. Στο 3,69% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά το σήμα του Τζέρομ Πάουελ για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 34.237 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,1% υψηλότερα στις 11.327 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,9% στις 4.033 μονάδες.

Επειδή η Fed έχει αυξήσει απότομα τα επιτόκια και επειδή χρειάζεται χρόνος για να επηρεάσουν οι κινήσεις αυτές την οικονομία, θα ήταν λογικό να επιβραδυνθούν οι αυξήσεις επιτοκίων, τόνισε ο Πάουελ σε ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings. «Η επιβράδυνση του ρυθμού αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου» υπογράμμισε.

Από τα οικονομικά νέα τη ημέρας, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν μόλις 127.000 νέες θέσεις εργασίας, αρκετά χαμηλότερα από τις 239.000 του Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 190.000. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιανουάριο. 

Εν τω μεταξύ, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 2,9%, ελαφρώς υψηλότερα από την πρώτη μέτρηση 2,6%.Οι αναλυτές προέβλεπαν θετική αναθεώρηση στο 2,8%.Η προσωπική κατανάλωση ενισχύθηκε κατά 1,7%, έναντι ανόδου 1,4% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, υποχώρησε 4,6% στις 77,1 μονάδες τον Οκτώβριο, διολισθαίνοντας για πέμπτο διαδοχικό μήνα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 3,6% στα 81,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.772 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,038 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 8 μονάδες βάσης χαμηλότερα 3,69%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v