Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή του Πάουελ

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα να στρέφεται στην αυριανή ομιλία του προέδρου της Fed. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,75% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος 2,2% για το αργό.

Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή του Πάουελ

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τη Fed και την Κίνα στο επίκεντρο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 33.872 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% υψηλότερα στις 11.064 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,11% στις 3.967 μονάδες.

O πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει την Τετάρτη στο ινστιτούτο Brookings, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες για επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων.

Χθες πάντως, ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Τζέιμς Μπούλαρντ προειδοποίησε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν περισσότερο από όσο αναμένει η αγορά. 

«Υπάρχουν κάποιοι πραγματικοί λόγοι να είναι κανείς επιφυλακτικός. Η αγορά έχει πραγματοποιήσει μεγάλο ράλι φέτος και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι τα πράγματα θα επιβραδυνθούν», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση τον Σεπτέμβριο, καθώς η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων έχει παγώσει τη ζήτηση.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller υποχώρησε 1,2% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 10,6%, μετά από άλμα 13% τον Αύγουστο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,2% στα 78,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα, στα 1.747 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,03 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 3,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v