Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει πτωτικά η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες με τον Nasdaq να υποχωρεί 2%. Στο 3,56% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 4% για το αργό.

Συνεχίζει πτωτικά η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Μικρή πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες που πυροδότησαν οι ανησυχίες για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας και της επιθετικής πολιτικής της Fed.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,2% στις 33.514 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,03% χαμηλότερα στις 11.008 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,7% στις 3.930 μονάδες.

O CEO της JP Morgan Τζέρεμι Ντάιμον προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση την επόμενη χρονιά. Οι καταναλωτές «τρώνε» από τις αποταμιεύσεις τους από τη στήριξη που έλαβαν από τα κυβερνητικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτές θα τελειώσουν το 2023, τόνισε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 4 δισ. δολάρια ή 5,4%, στα 78,2 δισ. δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg ήταν διεύρυνση του ελλείμματος στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 4,5% στα 73,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.783 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,051 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 3,56%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 2,7% στα 361 δολάρια, ενώ η Bank of America υποχωρεί 5,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v