Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street

Συγκρατημένα κέρδη για τους δείκτες στην αμερικανική αγορά, με πληθωρισμό και Fed στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 3,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, στο ξεκίνημα μιας εβδομάδας όπου αναμένεται η απόφαση της Fed για τα επιτόκια και η μέτρηση για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,85% στις 33.756 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,26% υψηλότερα στις 11.032 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 3.941 μονάδες. 

Την Τρίτη, θα δημοσιευτεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Νοέμβριο και οι επενδυτές θα έχουν ένα επιπρόσθετο σημάδι ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται. 

Εν τω μεταξύ, η Fed θα ξεκινήσει την Τρίτη τη διήμερη συνεδρίασή της για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής, με την κεντρική τράπεζα να αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις 75 μονάδων βάσης. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,38% στα 72,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,6% στα 1.798 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,055 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 4 μονάδες βάσης στο 3,53%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v