Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τον Nasdsaq να ενισχύεται πάνω από 1%. Στο 3,49% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 2% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για τον χρυσό. Αλμα 2% για την Exxon Mobil.

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά την πέμπτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση του S&P 500 και ενώ η πιθανότητα ύφεσης συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο αφού ο S&P 500 υποχώρησε για πέμπτη συνεχή ημέρα και η Wall Street αξιολόγησε την πιθανότητα μελλοντικής ύφεσης.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,82% στις 33.871 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 11.101 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,9% στις 3.969 μονάδες.

Την Τετάρτη, ο S&P 500 υποχώρησε 0,19%, καταγράφοντας την πέμπτη διαδοχική πτώση, ο Dow Jones έμεινε σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,51%.

«Οι μετοχές προσπαθούν να σταθεροποιηθούν και στα ομόλογα καταγράφεται ελάχιστη κατοχύρωση κερδών, αλλά η διάθεση είναι ακόμα ζοφερή», δήλωσε ο Άνταμ Κρισαφούλι, ιδρυτής της Vital Knowledge, σε σημείωμα προς πελάτες την Πέμπτη. «Το πρόβλημα για τις εγχώριες μετοχές είναι η απουσία καταλυτών -δύο στοιχεία για τον πληθωρισμό έρχονται την Παρασκευή αλλά τα πραγματικά πυροτεχνήματα φτάνουν την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, μια μικρότερη αύξηση από τις τέσσερις προηγούμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Νοεμβρίου, που αναμένεται να δημοσιευτεί την Τρίτη, θα προσφέρει επίσης περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την κατεύθυνση του πληθωρισμού.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν στις 230.000 από 225.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 2,7% στα 73,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα στα 1.802 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,053 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,49%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Exxon Mobil καταγράφει άνοδο 2% στα 106 δολάρια, καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε ότι αύξησε τις επαναγορές μετοχών στα $50 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v