Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά το διήμερο sell off

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες, με τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση στο επίκεντρο. Στο 3,46% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ήπια κέρδη για αργό και χρυσό.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά το διήμερο sell off

Με ήπιες μεταβολές και εναλαλγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά από δύο ημέρες πτώσης, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την πιθανότητα ύφεσης και ενός μεγαλύτερου κύκλου αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.

O Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 33.647 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,14% υψηλότερα στις 11.030 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 3.953 μονάδες.

Την Τρίτη ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,03%, ο S&P 500 κινήθηκε 1,4% χαμηλότερα και ο Nasdaq υποχώρησε 2%.

Οι επενδυτές θεωρούν όλο και λιγότερο πιθανό να επιτύχει η Fed μια «ομαλή προσγείωση», μειώνοντας με επιτυχία τον πληθωρισμό μέσω αύξησης των επιτοκίων και αποφεύγοντας παράλληλα μια ύφεση. 

«Σε γενικές γραμμές, οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ύφεση στον ορίζοντα», έγραψε ο Αζάρ Ίκμπαρ της Wells Fargo σε σημείωμα προς τους πελάτες την Τετάρτη. «Ο S&P 500 έχει πιάσει υψηλό πριν από υφέσεις με μέση απόσταση τεσσάρων μηνών κατά τους τελευταίους οικονομικούς κύκλους. Λαμβάνοντας υπόψη την ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, οι αγορές είναι σαφώς προετοιμασμένες για ύφεση το 2023».

Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσουν πώς θα διαμορφώσει τη στρατηγική της η Fed.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 74,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.790 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,052 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βουτάει 7 μονάδες βάσης στο 3,46%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v