Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με τον Nasdaq να σημειώνει άλμα 2%. Ξεπέρασε τις 4.000 μονάδες ο S&P 500. Ανοδος για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Στο 3,52% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο.

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,96% στις 33.694 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,02% υψηλότερα στις 11.363 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,34% στις 4.026 μονάδες. 

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Microsoft, η Intel και η Tesla

H βελτίωση του κλίματος όσον αφορά τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα έρχεται σε σύγκρουση με τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ανέφερε ο αναλυτής της Morgan Stanley Μάικλ Γουίλσον. 

«Με τους επενδυτές να είναι λιγότερο ανήσυχοι για τον πληθωρισμό, είναι ξεκάθαρο ότι πλέον κοιτάνε πέρα από τον τρέχοντα κύκλο αύξησης, σε μια οριστική παύση και ενδεχομένως και σε μειώσεις επιτοκίων στην πορεία», έγραψε ο αναλυτής της Deutsche Bank Xένρι Άλεν, σε σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα. «Αλλά με τους επενδυτές να προεξοφλούν πλέον θετικά νέα για τον πληθωρισμό, ο κίνδυνος είναι ότι αν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμα bear market ράλι σαν εκείνο που είδαμε το προηγούμενο καλοκαίρι», πρόσθεσε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,45% στα 82,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,48% στα 1.919 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 4 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,53%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της AMD πραγματοποιεί ράλι 7,5% και της Tesla 7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v