Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τη Fed και τα μακροοικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο. Στο 3,5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακή πτώση για αργό και χρυσό.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα οικονομικά στοιχεία και στην επικείμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones κινείται 0,1% υψηλότερα στις 33.720 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,38% στις 11.435 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,14% στις 4.023 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller υποχώρησε 0,5% τον Noέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο. Αυτή ήταν η πέμπτη μηνιαία πτώση.

Από το υψηλό του Ιουνίου οι τιμές έχουν σημειώσει συνολική πτώση 2,5%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 6,8%, μετά από άλμα 8,6% τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, το εργασιακό κόστος στις ΗΠΑ αυξήθηκε με πιο αργό ρυθμό από ό,τι αναμενόταν τους τελευταίους μήνες του 2022, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι ο μετριασμός του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε πιο αργές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Συγκεκριμένα, το κόστος απασχόλησης κινήθηκε 1% υψηλότερα το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας. Το κόστος εργασίας έχει σημειώσει άνοδο τουλάχιστον 1% για έξι διαδοχικά τρίμηνα. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί πάνω από 2% καθώς ο βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άλμα 4% πραγματοποιεί η μετοχή της General Motors, μετά την ανακοίνωση ισχυρών κερδών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,3% στα 77,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,05% στα 1.937 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει 2 μονάδες βάσης στο 3,509%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v