Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να σημειώνει «βουτιά» 1,9%. Στο 3,55% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά την Τρίτη, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται η Τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

«Όλα εξαρτώνται από το τι θα συμβεί στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα. Όχι τόσο για το τι θα κάνουν καθώς έχουμε μια καλή αίσθηση για το τι πρόκειται να συμβεί, αλλά περισσότερο για τις δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση», δήλωσε στο Bloomberg ο υπεύθυνος επενδύσεων στη SG Kleinwort Hambros Bank. «Βλέπουμε κάποια κατοχύρωση κερδών εν μέσω προσδοκιών για επιθετικά σχόλια και μετά από έναν εκπληκτικό Ιανουάριο», πρόσθεσε.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,77% ή 260 μονάδες στις 33.717, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,30% στις 4.017 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,96% στις 11.393 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+1,4%) και Verizon (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-3,5%) και Chevron (-2,9%).

Στο μεταξύ, πιέσεις ασκήθηκαν και στη μετοχή της Intel (-0,9%) μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε την Παρασκευή. Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10 σεντς και τα έσοδα στα 14,04 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 20 σεντς και έσοδα στα 14,45 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, όπως των McDonalds, General Motors, Apple, Meta, Amazon και Alphabet.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,55% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,26%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 2,2% στα 77,90 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση για τρίτη μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,3% στα 1.922 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0848 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v