Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό. Στο 3,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 2,5% για το αργό. Οριακά κέρδη για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο υποχώρησε λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι αγορές. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 34.275 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,69% υψηηλότερα στις 11.989 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,47% στις 4.157 μονάδες.

Η ετήσια άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 6,4% τον Ιανουάριο από 6,5% τον Δεκέμβριο. Ο μέσος όρος των αναλυτών προέβλεπε πτώση στο 6,2%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 0,4%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Οριακή πτώση σημείωσε και η ετήσια άνοδος του δομικού δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες της ενέργειας και των τροφίμων. Ειδικότερα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 5,6% έναντι 5,7% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 5,5%.

Πριν τη δημοσίευση των στοιχείων, η JP Morgan προέβλεπε ότι μια μέτρηση στο 6,4% θα πυροδοτούσε πτώση του S&P 500 κατά 1,5%. Μέχρι στιγμής, οι μετοχές έχουν αντιδράσει πιο ψύχραιμα, ενδεχομένως διότι η μέτρηση ήταν καλύτερη από το χειρότερο σενάριο που προέβλεπε διατήρηση του πληθωρισμού στο 6,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,072 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου εκτινάσσεται 4 μονάδες βάσης, στο 3,74%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,5% στα 78,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,04% υψηλότερα στα 1.864 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v