Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από τη Meta

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά τις ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες. Υποχωρεί το αργό πετρέλαιο. Πτώση για τον χρυσό. Στο 3,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άλμα 2,9% για τη Meta.

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από τη Meta

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με ώθηση από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 34.177 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,44% υψηλότερα στις 11.887 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,02% στις 4.131 μονάδες. 

Tην προηγούμενη εβδομάδα οι δείκτες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο μηνών.

Oι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο. «Η αγορά αρχίζει να διαισθάνεται ότι η πολύ καθησυχαστική ιστορία της μείωσης του πληθωρισμού είναι πολύ πιο σύνθετη από ό,τι θα θέλαμε να είναι», τόνισε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν στο CNBC. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,6% στα 79,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,35% χαμηλότερα στα 1.868 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ πραγματοποιεί άλμα 1% έναντι του ιαπωνικού γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,069 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,73%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Meta ενισχύεται 2,9%, μετά τα δημοσιεύματα ότι η μητρική του Facebook ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v