Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες καθώς οδεύουν στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο μηνών. Στο 3,69% σκαρφαλώνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά πάνω από 30% για τη μετοχή της Lyft. Άνοδος 1% για το αργό.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή και τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου διευρύνουν τις απώλειες καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει την επιθετική στάση με νέες αυξήσεις επιτοκίων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,5% στις 33.680 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 11.792 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,22% στις 4.072 μονάδες. 

Οι τρεις δείκτες οδεύουν στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των δύο τελευταίων μηνών. Ο Dow Jones βρίσκεται 0,7% χαμηλότερα από την αρχή της εβδομάδας, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,3% και ο Nasdaq 1,8%. 

Aπό το εταιρικό μέτωπο, με σχεδόν τα 2/3 των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, περίπου το 70% των εταιρειών έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Πρόκειται για ένα ποσοστό χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας τριετίας στο 79%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε στις 66,4 μονάδες από 64,9 τον Ιανουάριο.

Οι προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού σε βάθος ενός έτους αυξήθηκαν στο 4,2% από 3,9%, αλλά παρέμειναν αρκετά κάτω από τα επίπεδα τα οποία παρατηρήθηκαν στο τελευταίο εξάμηνο του περασμένου έτους.

Στο ταμπλό, η μετοχή της πλατφόρμας διαμοιρασμού διαδρομών Lyft βουτάει πάνω από 30%, μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα στο τέταρτο τρίμηνο. 

Πτώση 2% σημειώνει η μετοχή της Expedia

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 1,05% στα 78,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,06% στα 1.877 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,069 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,69%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v