Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Στο 3,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Ήπια άνοδος για το αργό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων να παραμένουν στο επίκεντρο και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed.

O Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 33.801 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,13% στις 12.045 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,07% στις 4.132 μονάδες.

Oι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed συνεχίζουν να εκπέμπουν «σήμα» για νέες αυξήσεις επιτοκίων, παρά τα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας. Η Λορέτα Μέστερ τάχθηκε υπέρ μιας ακόμα αύξησης επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Από το μέτωπο των αποτελέσματων, η Procter & Gamble ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων. Η μετοχή ενισχύεται 1%. 

Το 76% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως την Παρασκευή έχουν υπερβεί τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 53,5 μονάδες από 52,3 προηγούμενως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάιο του 2022.Ο δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών εκτινάχτηκε στις 53,7 μονάδες από 52,6 τον Μάρτιο, σε υψηλό δώδεκα μηνών.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,4 μονάδες από 49,2 τον περασμένο μήνα. Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες που ο δείκτης περνάει το όριο των 50 μονάδων που χωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση του κλάδου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 77,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,89% χαμηλότερα στα 2.001 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,099 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο 3,51%. 




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v