Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών οι δείκτες με το βλέμμα στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών. Στο 3,52% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο. Κάτω από $2.000 ο χρυσός.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των τεχνολογικών κολοσσών και σε νέες ανακοινώσεις οικονομικών δεδομένων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 33.819 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,30% χαμηλότερα στις 12.035 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,02% στις 4.132 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα. Ο Dow σημείωσε πτώση 0,23% και τερμάτισε ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων εβδομάδων. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,42%, ενώ ο S&P διολίσθησε 0,1%.

Περίπου το 76% των εταιρειών του S&P 500 που ανέφεραν κέρδη έως την Παρασκευή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, τα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 εκτιμάται ότι θα μειωθούν συνολικά κατά 5,2%, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η Αlphabet, η Microsoft, η Amazon και η Meta συγκαταλέγονται στα μεγάλα ονόματα υψηλού ενδιαφέροντος που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, τα οποία θα προσφέρουν ενδείξεις για το αν η Fed θα ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου καθώς και εκείνα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο θα είναι μεταξύ αυτών που θα δημοσιευτούν.

«Ένα μέρος του λόγου για τον οποίο εστιάζουμε τόσο πολύ στα οικονομικά δεδομένα είναι ότι πιστεύουμε πως το αφήγημα των επενδυτών εξακολουθεί να γυρίζει γύρω από τη Fed και τα επιτόκια. Και πιστεύουμε ότι οι οικονομικές εκθέσεις των επόμενων επτά έως 10 ημερών θα είναι ο πραγματικά μεγάλος μοχλός για το τι θα κάνει τελικά η Fed», δήλωσε ο Γκρεγκ Μπασούκ, διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,3% χαμηλότερα στα 77,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,07% υψηλότερα, στα 1.991 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης, στο 5,52%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της περιφερειακής τράπεζας First Republic ενισχύεται 5,2%.

Bουτιά 37% για τη μετοχή της Bed, Bath & Beyond μετά το αίτημα πτώχευσης της αλυσίδας ειδών σπιτιού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v