Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ο Dow Jones υποχωρεί για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Στο 3,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση κάτω από τα $70 για το αργό. Απώλειες για τον χρυσό. Βουτιά 3% για Tesla.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ έστειλε σήμα για νέες αυξήσεις επιτοκίων στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 33.874 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% υψηλότερα στις 13.558 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,02% στις 4.364 μονάδες.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να είναι υψηλές και η διαδικασία για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% έχει πολύ δρόμο να διανύσει», είπε την Τετάρτη ο Πάουελ, σημειώνοντας ότι ενώ η Fed δεν προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα, «σχεδόν όλοι» οι συμμετέχοντες αναμένουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στις 264.000 την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιουνίου. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 μηνών. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 260.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 4,6% στα 69,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,7% στα 1.931 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,098 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,76%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 3,3% μετά την υποβάθμιση σε equalweight από overweight από τη Morgan Stanley. 

H μετοχή της Spirit AeroSystems καταγράφει απώλειες 9,1% και της Boeing υποχωρεί 2,7%, αφότου η πρώτη ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή σε εργοστάσιο στο Κάνσας.

Πτώση 4,4% σημειώνει η μετοχή της Accenture καθώς η συμβουλευτική εταιρεία προέβλεψε έσοδα τέταρτου τριμήνου κάτω από τα αναμενόμενα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v