Θετικά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή πληθωρισμού

Σε ανοδική τροχιά οι δείκτες, μια μέρα πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιουνίου. Kάτω από το 4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη για χρυσό, άλμα για το αργό.

Θετικά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή πληθωρισμού

Υψηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, εν αναμονή της δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones κινήθηκε 0,93% υψηλότερα στις 34.260 μονάδες, o Nasdaq ενισχύθηκε 0,55% στις 13.760 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 4.439 μονάδες.

Τη Δευτέρα οι δείκτες είχαν καταγράψει οριακή άνοδο μετά από μια εβδομάδα απωλειών. 

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη θα δείξουν ότι οι πιέσεις στις τιμές περιορίστηκαν σε ετήσια βάση τον Ιούνιο. Οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει άνοδο των επιτοκίων από τη Fed κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου. 

«Οι επενδυτές περνούν πολύ χρόνο σκεπτόμενοι για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό», σημείωσε ο Πίτερ Άντερσεν, ιδρυτής της Andersen Capital Management. «Ελπίζουν ότι τα νούμερα αυτά θα επιβραδυνθούν, το οποίο μπορεί να στείλει σήμα ότι η πολιτική της Fed έχει αποτέλεσμα», πρόσθεσε. 

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού που αναμένεται την Πέμπτη, θα ρίξουν φως στο εάν η πτώση του πληθωρισμού συνεχίζεται, διαμορφώνοντας το φόντο της μελλοντικής κατεύθυνση των επιτοκίων. 

«Νομίζω ότι τα στοιχεία θα δείξουν πως ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει την κάθοδό του. Αλλά αυτό δεν αρκεί στη Fed, που ανησυχεί για σπείρα τιμών-μισθών, λόγω της κραταιάς αγοράς εργασίας», δήλωσε ο Brent Schutte, επικεφαλής επενδύσεων στην Northwestern Mutual Wealth Management Company.

Στο ταμπλό, ράλι 3% πραγματοποίησε η μετοχή της Salesforce και 10% η μετοχή της Activision Blizzard.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 2,62% στα 74,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,33% στα 1.937 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1009 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, στο 3,97%. 

Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται επίσης ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου από σημαντικά συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η JPMorgan, η Wells Fargo και η Citigroup. Στον χορό των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσουν οι BlackRock, PepsiCo και Delta Air.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v