Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο του 10ετούς treasury στο 4,7%. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακή άνοδος για το αργό. Απώλειες 0,8% για τον χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Oι αμερικανικές μετοχές κινούνται με μεικτά πρόσημα τη Δευτέρα, παρά την αποτροπή του «λουκέτου» στις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης που επιτεύχθηκε με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής καθώς η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς treasury σε νέο υψηλό 16 ετών επιβαρύνει το κλίμα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,19% στις 33.448 μονάδες, o S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,05% στις 4.290 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,57% υψηλότερα στις 13.293 μονάδες.

Η Γερουσία ενέκρινε χθες βράδυ έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες πριν ανασταλεί η λειτουργία διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο στο μέτρο που εγκρίθηκε, δεν συμπεριλήφθηκε νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι βουλευτές οδεύουν σε νέα σύγκρουση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και ότι η ανακωχή που επιτεύχθηκε είναι προσωρινή. «Οι αγορές έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν ότι θα διατηρηθεί η ανακωχή και το 2024. Απλά θα μετατεθεί το πρόβλημα για αργότερα», δήλωσε στο CNBC ο Τζέιμι Κοξ, στέλεχος της Harris Financial.

Ο κίνδυνος επιβολής «λουκέτου» άσκησε πιέσεις στις αγορές την περασμένη εβδομάδα. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας για τον S&P 500 και τον Nasdaq από την αρχή του έτους. Ειδικότερα, ο S&P 500 βούτηξε 4,9% για τον μήνα και 3,7% για το τρίμηνο, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 5,8% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε τριμηνιαία. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τον μήνα με απώλειες 3,5% και το τρίμηνο 2,6%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,25% στα 91,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 0,86% στα 1.849 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,052 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο 11 μονάδων βάσης στο 4,7%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v