Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Ενισχύονται πάνω από 1,5% οι δείκτες καθώς οι επενδυτές βλέπουν παύση στις αυξήσεις επιτοκίων της Fed. Στο 4,63% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μεγάλη πτώση για το δολάριο. Βουτιά 10% για τη Moderna. Ήπια κέρδη για το αργό.

Ανοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2023. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,53% στις 33.784 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,7% υψηλότερα στις 13.286 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,79% στις 4.313 μονάδες. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί 15 μονάδες βάσης στο 4,64%. Τον περασμένο μήνα είχε βρεθεί πάνω από το 5%. 

Η Fed διατήρησε την Τετάρτη αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και αναβάθμισε την αξιολόγησή της για την αμερικανική οικονομία. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η Fed θα κινηθεί προσεκτικά αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις επιτοκίων. 

«Αναμέναμε ότι ο Πάουελ θα χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα και θα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μην κάνει τις αγορές να πιστέψουν ότι οι δύο διαδοχικές "παύσεις" στις αυξήσεις επιτοκίων αποτελούν πράσινο φως για στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο. Αλλά είδαμε με έκπληξη πόσο αναλυτικά εξήγησε ότι η Fed εξακολουθεί να ανησυχεί για τον πληθωρισμό και δεν θα δίσταζε να αυξήσει τα επιτόκια ξανά στο κοντινό μέλλον», δήλωσε ο Κρις Ζακαρέλι, CIO της Independent Advisor Alliance. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου, φτάνοντας στις 217.000, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εργασίας. Μία εβδομάδα πριν, ήταν 212.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,53% στα 80,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,3% στα 1.993 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει βαριές απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,066 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει 9 μονάδες βάσης στο 4,63%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Moderna υποχωρεί 10% καθώς ο φαρμακευτικός κολοσσός εμφάνισε ζημία για το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της SolarEdge βουτάει πάνω από 15%, μετά την ανακοίνωση αναπάντεχης ζημίας για το τρίτο τρίμηνο. 

Άλμα 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Starbucks.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v