Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να οδεύει στη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση. Στο 4,31% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για αργό και χρυσό. Στο «κόκκινο» η Nvidia.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Xαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, σε μια εβδομάδα με έντονη μεταβλητότητα, κατά την οποία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό βρίσκονται στο επίκεντρο. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 38.869 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,57% στις 5.121 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,75% στις 16.004 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Dow Jones υποχώρησε 0,4%, βάζοντας τέλος σε ανοδικό σερί τριών συνεδριάσεων. Ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν πτώση περίπου 0,3%. 

Ο Nasdaq οδεύει σε απώλειες για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η χθεσινή πτώση ήρθε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού ανέβηκε περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι τον Φεβρουάριο.

Με βάση την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων, η πιθανότητα να διατηρήσει η Fed αμετάβλητα τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα ανέρχεται στο 99%. 

«Η πορεία προς επιτόκια στο 2%, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ήταν κάθε άλλο παρά γραμμική», τόνισε στο CNBC ο Μαρκ Λουσίνι, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Janney Montgomery Scott. «Νομίζω ότι αυτό αρκεί μόνο για να... περιορίσει τον ενθουσιασμό, αν θέλετε, των συμμετεχόντων στην αγορά».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,7% στα 80,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3% στις 2.161 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο 5 μονάδων βάσης στο 4,31%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Adobe βουτάει 11%, μετά την ανακοίνωση αδύναμου guidance για τις πωλήσεις. 

H μετοχή της Nvidia διολισθαίνει 1%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v