Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Τρίτη σερί πτώση για τον Dow Jones ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκαν οι S&P 500 και Nasdaq. Στο 4,36% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πέρασε πάνω από τα 2.300 δολ. ο χρυσός. Πιέσεις στο δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ ότι η Κεντρική Τράπεζα θα περιμένει πιο ξεκάθαρες ενδείξεις προκειμένου να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

«Όσον αφορά τον πληθωρισμό, είναι πολύ νωρίς να πούμε αν οι πρόσφατες μετρήσεις είναι κάτι περισσότερο από μια προσωρινή άνοδος» υποστήριξε ο Πάουελ στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Νωρίτερα, ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα κατάλληλο να προχωρήσει μόνο σε μία μείωση επιτοκίων τη φετινή χρονιά. Η κίνηση της Fed θα γίνει το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,11% ή 43 μονάδες στις 39.127, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,11% στις 5.211 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,23% στις 16.277 μονάδες.

Στο μεταξύ, οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ επιταχύνθηκαν τον Mάρτιο περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Οι νέες θέσεις εργασίας στις αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν, σύμφωνα με την ADP, κατά 184.000 τον περασμένο μήνα, από 155.000 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι οι θέσεις εργασίας θα ενισχυθούν κατά 148.000 τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον, ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ επεκτάθηκε τον Μάρτιο με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών, ενώ ο δείκτης που καταγράφει το κόστος εισροών για τις εταιρείες του κλάδου έπεσε σε χαμηλό τεσσάρων ετών.

Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM υποχώρησε τον περασμένο μήνα στις 51,4 μονάδες από τις 52,6 έναν μήνα νωρίτερα. To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί τους τελευταίους τρεις μήνες. Αυτός ήταν ο δεύτερος διαδοχικός μήνας πτώσης.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,36% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,69%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 85,44 δολάρια και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,5% στα 2.315 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0834 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v