Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Nasdaq

Νέο ιστορικό υψηλό έπιασε ο Nasdaq ενώ πιέσεις ασκήθηκαν σε Dow Jones και S&P 500. Στο 4,24% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Έκτη σερί πτώση για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Wall Street: Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την τεχνολογία να κρατιέται σε θετικό έδαφος και να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό καθώς μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ανακοίνωσε νέους δασμούς στους ημιαγωγούς, ωστόσο περιελάμβαναν εκτεταμένες εξαιρέσεις.

«Θα επιβάλουμε δασμό περίπου 100% στα τσιπς και τους ημιαγωγούς», δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον CEO της Apple, Τιμ Κουκ. «Αν όμως παράγεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα πληρώσεις τίποτα».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,51% ή 224 μονάδες στις 43.968, ο S&P 500 σημείωσε πτώση μόλις 0,08% στις 6.340 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,35% στις 21.242 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+2,9%) και Verizon (+1,4%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Salesforce (-3,6%) και Caterpillar (-2,5%).

Στο μεταξύ, η παραγωγικότητα της εργασίας στις ΗΠΑ ανέκαμψε το δεύτερο τρίμηνο μαζί με την οικονομία.

Ειδικότερα, η παραγωγή των εργαζομένων ανά ώρα εργασίας, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4% μετά από μείωση 1,8% κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κατέγραψε μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν στις 226.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου από 219.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 221.000.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,24% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,74%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε πτώση 0,7% στα 66,40 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,8% στα 63,84 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 3.452 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,1628 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο