Το …Κογκρέσο στέλνει τη Wall στα υψηλά ημέρας

Ισχυρότατα κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τον Dow να ενισχύεται κατά 300 μονάδες μετά την ανακοίνωση του Κογκρέσου για συμφωνία επί των αρχών του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών. Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές.

Ισχυρότατα κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 300 μονάδες μετά την ανακοίνωση του Κογκρέσου των ΗΠΑ για συμφωνία επί των αρχών του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών. 

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της τραπεζικής επιτροπής, Γερουσιαστής Chris Dodd, το Κογκρέσο έφτασε σε "θεμελιώδη" διαπαραταξιακή συμφωνία για τις βασικές αρχές του σχεδίου της κυβέρνησης, κόστους 700 δισ. δολαρίων, για τη διάσωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Μαζί του, εμφανίστηκαν μέλη της τραπεζικής επιτροπής του Κογκρέσου που υπάγονται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τα οποία εξέφρασαν τη στήριξή τους στο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Dodd, επίκειται συνάντηση των μελών του Κογκρέσου με το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με τον πρόεδρο Bush, για τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Η είδηση έστειλε την αμερικανική αγορά στα υψηλά ημέρας, με τις τράπεζες να πρωτοστατούν στην άνοδο.

Ειδικότερα, η Fannie Mae και η Freddie Mac εμφανίζουν κέρδη άνω του 30% έκαστη, με την AIG να ενισχύεται κατά 7%, τη JP Morgan να κερδίζει 8% και την Lehman Brothers να εκτινάσσεται 66,7% υψηλότερα!

Νωρίτερα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, συνέχισαν να δείχνουν την αδυναμία της οικονομίας. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών «βούλιαξαν» κατά 4,5% τον Αύγουστο με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να παραμένουν σε υψηλά επταετίας και τις πωλήσεις νέων κατοικιών να «βουλιάζουν» σε χαμηλά 17 ετών με πτώση 11% τον Αύγουστο.

Εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της General Electric μετά την μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2008 αλλά και τη διακοπή του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών.

O Dow Jones κινείται στις 11.087 μονάδες με άνοδο 2,43%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 2,26%, στις 2.204 μονάδες. Κέρδη 2,56% για τον S&P 500, στις 1.216 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 1,99% στις 5.197,02 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται κατά 1,99% στις 6.173,03 μονάδες και τον CAC 40 να κερδίζει 2,73% στις 4.226,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v