Επιστροφή πιέσεων-"Παλεύει" με τις 700 μον. ο S&P

Μετά την αρχική προσπάθεια αντίδρασης στα χαμηλά 12 ετών, οι πιέσεις επιστρέφουν γρήγορα στη Wall και ο δείκτης S&P "παλεύει" πλέον με τις 700 μονάδες. Εντονες πιέσεις στις ευρωαγορές.

Η χθεσινή διολίσθηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου σε χαμηλό 12 ετών ενέπνευσε αγοραστικό ενδιαφέρον στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall, αλλά τα κόκκινα πρόσημα επιστρέφουν γρήγορα και ο δείκτης S&P διολισθαίνει κάτω από τις 700 μονάδες, καθώς η απειλή της βαθιάς οικονομικής ύφεσης παραμένει δυνατότερη από οποιαδήποτε αγοραστική ευκαιρία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,66% στις 6.718 μονάδες, ο S&P 0,93% στις 694 μον. και ο Nasdaq 0,5% στις 1.316 μονάδες.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, επικράτησε αγοραστικό ενδιαφέρον στην Wall Street, μετά το χθεσινό «ξεπούλημα» που δημιούργησε τις φθηνότερες αποτιμήσεις από το 1986 για τις εταιρίες του Standard & Poor’s 500.

Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες πάντως για περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας, συντηρούν επιφυλακτικές διαθέσεις και η εικόνα των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου διαμορφώνεται σταθεροποιητική.

Η μετοχή της Freeport-McMoRan Copper & Gold ενισχύεται 7,7% κατόπιν της πρόβλεψης της Κίνας ότι η οικονομία της χώρας θα ανακάμψει φέτος.

Η Exxon Mobil και η Chevron ενισχύονται καθώς το πετρέλαιο ανακάμπτει μετά την χθεσινή πτώση 10%.

Η Citigroup και η Bank of America κερδίζουν 7% και πλέον κατόπιν της ανακοίνωσης της Federal Reserve για το πρόγραμμα αναθέρμανσης των δανείων προς μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιστηκαν το μεσημέρι και επέμειναν μόνο στον δείκτη FTSE, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης ενεργειακών και μεταλλευτικών τίτλων, ενώ τα πρόσημα είχαν «γυρίσει» θετικά για τον DAX και τον CAC.

Μετά το πτωτικό "γύρισμα" της Wall ωστόσο, οι ευρωπαϊκοί δείκτης επιστρέφουν στα "κόκκινα." Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις περισσότερες ασιατικες αγορές.

Χθες, ο δείκτης Dow Jones διολίσθησε κάτω από τις 7.000 μονάδες για πρώτη φορά από το 1997, όταν ο Warren Buffett δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι «συντρίμια» και η American International Group εμφάνισε τις μεγαλύτερες εταιρικές απώλειες στην αμερικανική ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v