Συντήρηση κερδών στην Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο κλείσιμο της καλύτερης εβδομάδας από τον Νοέμβριο. Περιορίζει την άνοδο ο τραπεζικός κλάδος. Μικτή εικόνα για τις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο κλείσιμο της καλύτερης εβδομάδας από τον Νοέμβριο για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι ανησυχίες για αύξηση στις αδυναμίες αποπληρωμής πιστωτικών καρτών συγκρατούν τους τραπεζικούς τίτλους από συνέχιση της πρόσφατης πορείας ανάκαμψης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 7.190 μονάδες, και ο S&P 0,15% στις 751 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,35% στις 1.421 μονάδες.

Η SunTrust Banks έκανε την πρόβλεψη ότι την επόμενη εβδομάδα οι εταιρίες πιστωτικών καρτών θα ανακοινώσουν αυξήσεις στα διαμαρτυρημένα δάνεια. Η Discover Financial Services και η Capital One Financial υποχωρούν 11% και πλέον.

Οι τραπεζικές μετοχές του Standard & Poor’s 500 έχουν ενισχυθεί 29% αυτή την εβδομάδα, καθώς η Citigroup, η Bank of America, και η JPMorgan Chase δήλωσαν ότι ήταν κερδοφόρες στους δύο πρώτους μήνες του έτους.

Πιέσεις ασκούνται και στις πετρελαϊκές μετοχές, κατόπιν της υποβάθμισης της μακροπρόθεσμης πρόβλεψης της Credit Suisse για τις τιμές του πετρελαίου στα 70 δολ. ανά βαρέλι από 100 δολ. ανά βαρέλι.

Από το μακροοικονομικό μέγεθος, θετική ήταν η επίδραση της ανακοίνωσης ελαφράς βελτίωσης του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μαρτίου στις 56,6 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,12%, ο DAX με ανεπαίσθητη πτώση και ο CAC με κέρδη 0,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v