Διαθέσεις ρευστοποιήσεων στη Wall

Τα μεγέθη για τον πληθωρισμό επιτείνουν τις διαθέσεις ρευστοποιήσεων στη Wall και οι επενδυτές προτιμούν το περιθώριο, εν αναμονή και της έκθεσης της Fed για την πιστωτική στρατηγική. Αρνητική εικόνα και στην Ευρώπη.

Τα μεγέθη για τον πληθωρισμό επιτείνουν τις διαθέσεις ρευστοποιήσεων και οι επενδυτές προτιμούν το περιθώριο, εν αναμονή και της έκθεσης της Fed για την πιστωτική στρατηγική.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,73% στις 7.267 μονάδες, ο S&P 1,45% στις 766 μονάδες, και ο Nasdaq 0,81% στις 1.450 μονάδες.

Σταθεροποιητική σε χαμηλότερα επίπεδα, είναι εικόνα και στην Ευρώπη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,09%, ο DAX 0,58% και ο CAC 1,40%.

Στην αμερικανική συνεδρίαση, μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών, ανακοινώνουν αποτελέσματα η Nike και η Oracle.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η International Business Machines (-3%) διεξάγει συνομιλιες για την εξαγορά της Sun Microsystems (+67%).

Σήμερα, ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, κατά την οποία δεν πραγματοποιείται σύνοδος καθορισμού των επιτοκίων, αλλά θα εκδοθεί η έκθεση της κεντρικής τράπεζας που θα προσφέρει ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο επέστρεψε χθες σε ανοδική πορεία, χάρη στην ανέλπιστη αύξηση στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών.

Η Exxon Mobil υποχωρεί 3% ακολουθώντας την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου από τα υψηλά τριών μηνών.

Η General Mills, που παρασκευάζει μεταξύ άλλων τα Cheerios και τα Hamburger Helper, διολισθαίνει 9,1% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι έχουν μικτή εμφάνιση. Ο κλάδος εμφάνισε ράλι χθες, με την Citigroup και την JPMorgan Chase να ενισχύονται 7,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v