Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στη Wall Street

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας δείχνουν να "κόβουν τη φόρα" της αμερικανικής αγοράς και οι βασικοί δείκτες κινούνται διορθωτικά μετά το χθεσινό ράλι που ενέπνευσε η Federal Reserve. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας «κόβουν τη φόρα» της Wall και οι βασικοί δείκτες κινούνται διορθωτικά μετά το χθεσινό «ράλι».

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,24% στις 7.393 μονάδες, ο S&P 1,24% στις 784 μονάδες, και ο Nasdaq 0,59% στις 1.482 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε αισθητά χθες και τα κρατικά ομόλογα εκτινάχθηκαν, όταν η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 300 δισ. δολ. για αγορές μακροπρόθεσμων γραμματίων και θα αυξήσει τα δανειστικά προγράμματα κατά 750 δισ. δολ.

Στα στατιστικά μεγέθη της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε μείωση στις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, όσο περίπου περίμεναν οι αναλυτές. Ωστόσο τα μεγέθη τόσο του δείκτη Philly Fed όσου και του σύνθετου οικονομικού δείκτη παρέμειναν σε επίπεδα που υποδεικνύουν ότι συνεχίζεται η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Nike υποχωρεί 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Oracle ενισχύεται σχεδόν 10% καθώς τα μεγέθη που ανακοίνωσε ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η Alcoa κερδίζει 3,8% μετά την αναβάθμισή από την J.P. Morgan σε overweight.

Η Citigroup συνεχίζει το ράλι από το χαμηλό του 1 δολαρίου, σημειώνοντας άνοδο 7% καθώς δήλωσε ότι προγραμματίζει reverse split.

Στην Ευρώπη επικράτησαν ανοδικές τάσεις, καθώς τα χρηματιστήρια της ηπείρου αντιδρούν στα γεγονότα της Fed. Τα μεγαλύτερα κέρδη εμφάνισε ο ασφαλιστικός κλάδος.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,65%, στις 171,87 μονάδες.

Αναλυτικά, άνοδο 0,31% σημείωσε στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 διαμορφούμενος στις 3.816,93 μονάδες. Ανάλογα κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Γαλλία Γερμανία. Ο δείκτης CAC 40 έκλεισε υψηλότερα 0,60% στις 2.776,99 μονάδες ενώ ο δείκτης DAX 30 με διευρυμένα κέρδη ύψους 1,18% στις 4.043,46 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v