Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση στη Wall Street

Κέρδη αποκομίζει η Wall, καθώς οι "ταύροι" συνεχίζουν να μπαίνουν στην αγορά, μετά την διολίσθηση του Ιανουαρίου. Αναμένονται στατιστικά, Q4 και ομιλίες αξιωματούχων. Ανοδος στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι «ταύροι» συνεχίζουν να μπαίνουν στην αγορά μετά την διολίσθηση του προηγούμενου μήνα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 10.211 μονάδες, ο S&P 0,28% στις 1.092 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,12% στις 2.173 μονάδες.

Τα καλά στοιχεία για την μεταποίηση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία στήριξαν σε αισθητή άνοδο την Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, μετά τις απώλειες περί το 3,5% του μηνός Ιανουαρίου.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται τα μεγέθη για τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών Δεκεμβρίου, οι πωλήσεις αυτοκινήτων Ιανουαρίου και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner επί του προϋπολογισμού ύψους 3,8 τρισ. δολ. της κυβέρνησης Obama.

Αποτελέσματα δ΄τριμήνου ανακοινώνουν επίσης η UPS, η κατασκευαστική D.R. Horton και η Pepsi Bottling.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Paul Volcker στην Γερουσία για τα μέτρα μείωσης του κινδύνου που αναλαμβάνουν οι μεγάλες τράπεζες.

Σταθεροποιητική είναι η κίνηση της μετοχής της Dow Chemical μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου.

Θετική ήταν η επίδραση της αναπάντεχης απόφασης της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να κρατήσει σταθερά επιτόκια, ενώ αναμενόταν αύξηση, στις ασιατικές συναλλαγές.

Θετικά πρόσημα επικρατούν και στην Ευρώπη, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,22%, τον DAX 0,44%, και τον CAC 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v