Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα Q4 στηρίζουν την Wall Street

Οι καλύτερες των αναμενόμενων ανακοινώσεις κερδοφορίας από μεγάλες επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τις ενθαρρυντικές στατιστικές ανακοινώσεις, στηρίζουν τη Wall σε υψηλότερα επίπεδα επί 2η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι καλύτερες των αναμενόμενων ανακοινώσεις κερδοφορίας από μεγάλες επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τις ενθαρρυντικές στατιστικές ανακοινώσεις, στηρίζουν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε υψηλότερα επίπεδα επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 10.270 μονάδες, ο S&P 0,96% στις 1.099 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,57% στις 2.183 μονάδες.

Θετικά αποδείχθηκαν τα μεγέθη για τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών Δεκεμβρίου, ενώ αυτή την ώρα ανακοινώνονται, επίσης θετικές σε γενικές γραμμές, πωλήσεις Ιανουαρίου από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Paul Volcker στην Γερουσία για τα μέτρα μείωσης του κινδύνου που αναλαμβάνουν οι μεγάλες τράπεζες.

Αποτελέσματα δ΄τριμήνου ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων σήμερα η UPS (+0,4%), η κατασκευαστική D.R. Horton και η Pepsi Bottling.

Σταθεροποιητική είναι η κίνηση της μετοχής της Dow Chemical μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου.

Νωρίτερα, θετική ήταν η επίδραση της αναπάντεχης απόφασης της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να κρατήσει σταθερά επιτόκια, ενώ αναμενόταν αύξηση, στις ασιατικές συναλλαγές.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν και στην Ευρώπη. Ο δείκτη FTSE έκλεισε με άνοδο 0,75%, ο DAX 1,10%, ενώ ο CAC 1,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v