Σταθεροποίηση Wall μετά το 5ήμερο σερί ανόδου

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall, μετά το 5ήμερο σερί ανόδου, με πιέσεις από τα δυσμενή μεγέθη για ανεργία και παραγωγή αλλά και την νευρικότητα όσον αφορά την ελληνική κρίση. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο εμφανίζεται «ώριμο» για διόρθωση μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, που οδήγησαν τον δείκτη S&P 500 πάνω από τις 1.200 μονάδες για πρώτη φορά σε 18 μήνες.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς 0,11% στις 11.135 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1.213 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,49% στις 2.517 μονάδες.

Η ανακοίνωση μεγάλης αύξησης στον αριθμό τον νέων ανέργων, αν και αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε λόγους στατιστικής καταγραφής, συμβάλλει στο επιφυλακτικό κλίμα.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με το αναιμικό ποσοστό του 0,1% τον Μάρτιο.

Στον αντίποδα πάντως τα καλά αποτελέσματα και προβλέψεις της UPS (+6%), της εταιρίας επίδοσης δεμάτων που θεωρείται «βαρόμετρο» για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζουν τον κλάδο μεταφορών και φέρνουν ισορροπία στους δείκτες.

Στον αντίποδα, η μετοχή της MGM Mirage «βουλιάζει» 5,3% μετά την πρόβλεψη για μεγαλύτερη της αναμενόμενης ζημία στο τρίμηνο.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων σήμερα η Google, η AMD, η PPG Industries και η People’s United Financial.

Η μεταβλητότητα λόγω ποικίλων φημών για την επικείμενη ευρωπαϊκή συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας επιτεινει την νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,18%, ο DAX υποχωρεί 0,02%, ενώ ο CAC κερδίζει 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v