Στάση αναμονής για το Q3 στην Wall Street

Μικτά πρόσημα με μικρές διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν την συνεδρίαση στην Wall. Θετική η στατιστική συμβολή από την απασχόληση, πιέσεις από την ανάκαμψη του δολαρίου. Στο Q3 της Alcoa το ενδιαφέρον.

Με θετικά πρόσημα άνοιξε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ευνοϊκή στατιστική ανακοίνωση για την απασχόληση, και ο δείκτης Dow Jones άγγιξε προς στιγμήν τις 11.000 μονάδες, αλλά τα πρόσημα στράφηκαν σε ήπια πτώση στη συνέχεια, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε ελαφρώς ασκώντας πιέσεις στις μετοχές εμπορευμάτων.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επίσημη έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από τις μεγάλες εισηγμένες ΗΠΑ και Ευρώπης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,26% στις 10.938 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1.157 μονάδες, ο Nasdaq 0,03% στις 2.381 μονάδες.

Η χθεσινή συνεδρίαση επεφύλασσε μικτό κλείσιμο για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με πιέσεις στον Nasdaq λόγω έντονης πτώσης ορισμένων μετοχών λογισμικών και αποθήκευσης δεδομένων.

Η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας επιφύλαξε ευχάριστη έκπληξη στην Wall Street, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα κατά 11.000 στις 445.000.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνιαία μεγέθη για την ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η παραδοσιακή έναρξη του Q3 θα έλθει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Alcoa.

Η PepsiCo (-1,2%) ανακοίνωσε αύξηση 12% στα καθαρά κέρδη γ΄τριμήνου αλλά υποβάθμισε ελαφρώς τις προβλέψεις για το έτος.

Θετική είναι η επίδραση της ανακοίνωσης των εμπορικών πωλήσεων Σεπτεμβρίου. Οι πωλήσεις 28 αλυσίδων λιανικού εμπορίου, όσον αφορά τα καταστήματα που λειτουργούν επί ένα έτος και πλέον, αυξήθηκαν 2,8% ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη αύξηση 2,1%.

Η επιφυλακτική εικόνα της Wall Street περιόρισε τα αρχικά κέρδη των ευρωαγορών και ο ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,34% χαμηλότερα στις 5.662 μονάδες, ο DAX 0,09% υψηλότερα στις 6.276 μονάδες, ο CAC 0,15% υψηλότερα στις 3.770 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v