Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγνόησε η Wall τις θετικές εκτιμήσεις Γκρίνσπαν

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με την ομιλία Γκρίνσπαν, την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών αλλά και τις ανακοινώσεις συγκεκριμένων εταιριών να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με την ομιλία Γκρίνσπαν, την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών αλλά και τις ανακοινώσεις συγκεκριμένων εταιριών να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αναλυτικότερα ο Αλ. Γκρίνσπαν τόνισε στο Κονγκρέσο, μεταξύ άλλων, ότι η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ φαίνεται να ανακάμπτει, ενώ υπογράμμισε τις αβεβαιότητες που κυριαρχούν αναφορικά με την πορεία των πετρελαϊκών τιμών.

Κύκλοι της αγοράς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γκρίνσπαν προέβλεπαν νέα αύξηση του κόστους δανεισμού, στη συνεδρίαση της FOMC, το Σεπτέμβριο.

Στις εταιρικές ειδήσεις κυριάρχησαν ”προειδοποιήσεις” εταιριών για την κερδοφορία τους αλλά και προβλέψεις επενδυτικών οίκων για συγκεκριμένους κλάδους.

Ειδικότερα, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Delta Airlines, αφού η αεροπορική εταιρία δημοσιοποίησε σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιελάμβανε την περικοπή 6.000 – 7.000 θέσεων εργασίας.

Σημαντικές απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Dean Woods, κατόπιν των νέων μειωμένων εκτιμήσεων που πραγματοποίησε αναφορικά με τα μεγέθη έτους.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Coca Cola, ύστερα από την ανακοίνωση της Coca Cola Enterprises ότι τα μεγέθη του 2004 πιθανόν να διαμορφωθούν κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεών της.

Αντίθετα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Mc Donalds. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της, σε εστιατόρια που είναι ανοικτά για τουλάχιστον 13 μήνες, αυξήθηκαν 3,9% τον Αύγουστο.

Εξάλλου, η Merrill Lynch ”προειδοποίησε” τους επενδυτές για τον κλάδο των κινητών τηλεφώνων, αναφέροντας πως περιμένει λιγότερες παραγγελίες και ενίσχυση των αποθεμάτων κατά το τρέχον τρίμηνο, ενώ ο διεθνής επενδυτικός οίκος υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Motorola.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του αμερικανικού αργού κυμαίνονται στα επίπεδα των 43 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στις 10.313 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,28% ενώ στις 1.850 μονάδες κινήθηκε ο Nasdaq (-0,43%).

Εξάλλου απώλειες 0,45% σημείωσε ο S&P, στις 1.116 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,24%, στα 6,37 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κινήθηκε πτωτικά κατά 0,68%, στα 4,41 δολάρια.

Πτώση 2,03% κατέγραψε και το δικαίωμα της , στα 23,66 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v