Άνοδος στη Wall Street κόντρα στο Q1

Παρά το απογοητευτικό Q1 των Google και BοfA, τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε άνοδο τη Wall. Εβδομαδιαίες απώλειες για τους δείκτες. Nέο ιστορικό υψηλό για χρυσό.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε άνοδο τη Wall παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα α΄τριμήνου των Google και Bank of America.

Εβδομαδιαία πτώση 0,3% για Dow και 0,6% για S&P και Nasdaq.

Αναλυτικά, η απροσδόκητη άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και η μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση του πληθωρισμού κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall παρά τις αρχικές απώλειες των δεικτών εξαιτίας των αποτελεσμάτων των Google και Bank of America.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, σε μηνιαία βάση, αυξήθηκε 0,5% τον Μάρτιο και κατά 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σημαντικά χαμηλότερα από τις ανησυχίες των αναλυτών.

Αντίστοιχα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο αυξήθηκε στο 69,6 έναντι 67,5 τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν τον δείκτη να διαμορφωθεί στο 69.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Clark Capital Management, Harry Clark, “Μπορεί να μην υπάρχει μια κάθετη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών όμως ευρύτερα η οικονομία συνεχίζει την ανοδική της πορεία στις ΗΠΑ”.

Όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα σημείωσε ότι "στο σύνολό τους οι εισηγμένες θα ανακοινώσουν σημαντική κερδοφορία το Q1 που θα κρατήσει σε ανοδική πορεία τη Wall έως το καλοκαίρι".

Ωστόσο τα αποτελέσματα τόσο της Google όσο και της Bank of America δημιουργούν αμφιβολίες για την ορθότητα των απόψεων του.

Συγκεκριμένα η Google (-8%) ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα Q1 που πίεσαν χαμηλότερα το δείκτη Nasdaq στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης και αντίστοιχα η Bank of America γνωστοποίησε μείωση της κερδοφορίας της σχεδόν 30%.

Στον αντίποδα η Mattel Inc. ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στην αγορά εμπορευμάτων ο χρυσός διαμορφώθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό στα 1.487 δολ./oz και η τιμή του πετρελαίου συνέχισε την ανοδική του πορεία στα 109,62 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 1,2% στα 1,68 δολάρια και το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 2,5% στα 27,78 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 12.341,83 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,39% στις 1.319,68 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,16% στις 2.764,65 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο με αρνητικά πρόσημα, με πτώση 0,6% για τον Nikkei στην Ιαπωνία.

Στις ευρωαγορές τα πρόσημα ήταν θετικά υπό την επιρροή μιας σειράς επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου από μεγάλες εταιρίες όπως η Nestle και η Syngenta, τα οποία αποδείχθηκαν σε γενικές γραμμές καλύτερα των αναμενόμενων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς 0,54% υψηλότερα στις 5.996 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,44% στις 7.178 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,1% στις 3.974 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v