Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχονται τα θετικά πρόσημα στην Wall

Θετικά πρόσημα κυριαρχούν στην Wall, μετά το αρχικό επιφυλακτικό άνοιγμα. Στο επίκεντρο τα εταιρικά Q4, διόρθωση στους τεχνολογικούς κλάδους. Αρχίζει η συνεδρίαση της Fed. Πάνω από τα 97$ το πετρέλαιο.

Για μια ακόμη συνεδρίαση το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με μικτές επιφυλακτικές τάσεις, αλλά καθιέρωσε θετική εικόνα στην συνέχεια, αντλώντας στήριξη από την γενικώς ευνοϊκή πορεία των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου και των στατιστικών ανακοινώσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 13.915 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,32% στις 1.505 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 3.154 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης υποχώρησε έως 0,5% ενδοσυνεδριακά, έχοντας υπερ-αποδώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις, που αντιδρούν στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη πάνω τα 97 δολ. για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller υποχώρησε 0,1% τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ λόγω κυρίως εποχικών παραγόντων. Σε ετήσια βάση, δηλαδή σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, οι τιμές των κατοικιών έχουν ενισχυθεί 5,5% με την μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2006.

Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο 2011 τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης που καταρτίζει το ινστιτούτο Conference Board υποχώρησε στο 58,6 τον Ιανουάριο σε σχέση με 66,7 τον Δεκέμβριο.

Τα σημαντικότερα στατιστικά μεγέθη της εβδομάδας αναμένονται την Παρασκευή, με τα στοιχεία για το ΑΕΠ δ’ τριμήνου και την ανεργία Ιανουαρίου.

Σήμερα, στο επίκεντρο βρίσκεται και η έναρξη της διήμερης συνεδρίασης καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της Federal Reserve.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Ford αντιδρά με άνοδο 2,8% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Q4 που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η μετοχή της VMware αντιδρά με μεγάλη πτώση στα αποτελέσματά της ενώ η Seagate Technology υποχωρεί 5%.

Ο τίτλος της Yahoo Inc. αντιδρά με κέρδη 3% στην ανακοίνωση της μεγεθών της, ενώ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα κοινοποιήσει μεγέθη η Amazon.com.

Η Wall Street σημείωσε ήπια διόρθωση χθες, μετά την αναρρίχηση του δείκτη Standard & Poor’s 500 πάνω από τις 1.500 μονάδες για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο 2007, την Παρασκευή.

Υψηλότερα έκλεισαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ με κέρδη έκλεισαν και οι ευρωαγορές, αν και κινήθηκαν με αρνητικά ή σταθεροποιητικά πρόσημα στο μεγαλύτερο διαστημα της συνεδριασης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,71% υψηλότερα στις 6.339 μονάδες, ο DAX με κέρδος 0,2% στις 7.849 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,14% στις 3.786 μονάδες.

Πάνω από τα 97 δολ. ανά βαρέλι ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου, εξαιτίας της αναταραχής στην Μέση Ανατολή αλλά και την διακοπή λειτουργίας διυλιστηρίου στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Το συμβόλαιο Μαρτίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 1,11% ή 1,09 δολ. στα 97,53 δολ. ανά βαρέλι. Η τιμή δεν έχει κλείσει πάνω από τα 97$ από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v