Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο νήμα για Dow και S&P

Οριακή άνοδος για Dow, S&P με αφορμή τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου. Απώλειες για Nasdaq. Παραμένει η αβεβαιότητα για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Οριακή άνοδος για Dow, S&P με αφορμή τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου. Απώλειες για Nasdaq. Παραμένει η αβεβαιότητα για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά άνοδο 0,5% σημείωσε η μετοχή της Disney καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 79 σεντς έναντι 77 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 5,2% στα 11,3 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η μετοχή της Ralph Lauren Corp σημείωσε άνοδο 6% καθώς οι μειωμένες δαπάνες από το φθηνό βαμβάκι οδήγησαν τον όμιλο σε ισχυρή κερδοφορία, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα, η μετοχή της Zynga ενισχύθηκε 9% καθώς η διοίκηση κατάφερε να κρατήσει τις πωλήσεις στο δ’ τρίμηνο στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, στα 311,2 εκατ. δολ. αν και τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν.

Σημειώνεται ότι από πλευράς εταιρικών στατιστικών, έως σήμερα το 74% των εισηγμένων έχουν ανακοινώσει μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία δ’ τριμήνου και 66% των εταιριών γνωστοποίησαν καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις.

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση ο αναλυτής της Chemung Canal Trust, Tom Wirth σημείωσε: “Βιώνουμε μια χρηματιστηριακή αγορά "γιο-γιο". Έχουμε πιάσει υψηλά ετών και τώρα η αγορά θα πρέπει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα για να κινηθεί υψηλότερα.»

Εκτός ΗΠΑ, η είδηση της ημέρας ήταν η εκτίναξη 3,8% του δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο, που έκλεισε σε υψηλό 4ετίας. Η πρόωρη αποχώρηση του κεντρικού τραπεζίτη από την διοίκηση της Bank of Japan, θεωρήθηκε ότι σηματοδοτεί πιο επιθετική στάση του ρυθμιστή της πιστωτικής πολιτικής.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,05% στα 96,62 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,2% στα 1.677 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 0,8% στα 1,55 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 2,2% στα 26,89 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,05%, στις 13.986,52 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,06%, κλείνοντας στις 1.512,12 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,10% στις 3.168,48 μονάδες.

Οι ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία προκάλεσαν απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και ήπιες πιέσεις στη Wall Street.

Η άνοδος της δημοτικότητας του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Silvio Berlusconi ενόψει των γενικών εκλογών στην χώρα, προκαλεί φόβους ότι σε περίπτωση επικράτησής του, θα «μπλοκάρει» η προσπάθεια αναδιοργάνωσης της οικονομίας και θα επέλθει χρηματοοικονομικό χάος.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,19% στις 6.295 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 1,09% στις 7.581 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 1,4% χαμηλότερα στις 3.643 μονάδες. Ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε 0,7% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v