Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall. Εταιρικά νέα για Time Warner, Zynga, Elan στο επίκεντρο. Ξεθύμανε η θετική επιρροή από το +4% του Nikkei. Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ιταλικές εκλογές.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την χθεσινή ανάκαμψη τιμών.

Η πρωινή εκτίναξη στην αγορά του Τόκιο δημιούργησε θετικές διαθέσεις, αλλά η ψυχολογία είναι μικτή καθώς επικρατούν επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα του πρόσφατου χρηματιστηριακού ράλι.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 13.985 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,05% στις 1.512 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 3.174 μονάδες.

Το ενδιαφέρον εξακολουθεί να συγκεντρώνει παραμένει η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, με την Time Warner και την Zynga στο επίκεντρο σήμερα, ενώ η Elan ενισχύεται μετά την συμφωνία εξαγοράς.

Η Wall Street ανέκαμψε χθες κι έκλεισε υψηλότερα, μετά την «βουτιά» της συνεδρίασης της Δευτέρας, που προκαλεί διχασμό μεταξύ των αναλυτών για το αν πρόκειται για παροδικό "λόξυγγα" ή για λήξη της ανοδικής αγοράς. 

Ο όμιλος ψυχαγωγίας Time Warner (-0,8%), η CVS Caremark (+1,4%) και η Zynga (+7%) περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου.

Ο τίτλος της Elan Corp. εκτινάσσεται 8% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την Biogen.

Η είδηση της ημέρας στις διεθνείς αγορές ήταν η εκτίναξη 3,8% του δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο, που έκλεισε σε υψηλό 4ετίας. Η πρόωρη αποχώρηση του κεντρικού τραπεζίτη από την διοίκηση της Bank of Japan, θεωρήθηκε ότι σηματοδοτεί πιο επιθετική στάση του ρυθμιστή της πιστωτικής πολιτικής.

Οι ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία προκάλεσαν απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα κέρδη που επικράτησαν στις ασιατικές αγορές αλλά και την Wall Street. Η άνοδος της δημοτικότητας του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Silvio Berlusconi ενόψει των γενικών εκλογών στην χώρα, προκαλεί φόβους ότι σε περίπτωση επικράτησής του, θα «μπλοκάρει» η προσπάθεια αναδιοργάνωσης της οικονομίας και θα επέλθει χρηματοοικονομικό χάος.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,19% στις 6.295 μονάδες, ο DAX υποχωρησε 1,09% στις 7.581 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 1,4% χαμηλότερα στις 3.643 μονάδες. Ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε 0,7% χαμηλότερα.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,23% στα 96,86 δολάρια ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 3 δολάρια στα 1.676 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v